ЄС запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків

 

Рада ЄС схвалила продовження великого пакету санкцій проти більше 160 фізичних та близько 50 юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності та незалежності Украіни.

Про це повідомляють на сторінці президента Петра Порошенка у Facebook.

Також Рада ЄС започаткувала “азовський” пакет санкцій щодо Росії за акт збройної агресії в акваторіі Чорного моря та грубе порушення свободи судноплавства у Керченській протоці.

Зазначають, що перший перелік прізвищ є лише початком, і коли Росія продовжить нападати на українські кораблі, перешкоджати свободі судноплавства та блокувати українське Приазов‘я, санкції будуть розширені і посилені.

“Глибоко вдячний нашим партнерам за солідарність з українським народом у ці складні часи. Знаходжусь у постійному контакті з союзниками для максимального підвищення ціни, яку сплатить агресор за свої злочини проти України. Чекайте вже скоро нових перемог на санкційному фронті”, — наголосив Петро Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, нижня палата Конгресу США – Палата представників США – ввечері 12 березня схвалила чотири документи, які засуджують політику Кремля та підтримують територіальну цілісність України.

Зокрема конгресмени на рівні закону заборонили уряду США будь-коли визнавати юридично або фактично анексію Криму. Вони також поклали на режим президента Володимира Путіна відповідальність за смерть Бориса Нємцова.

Читайте також:
Трамп продовжив санкції проти РФ через окупацію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна