Викритим на хабарі радником Авакова виявився екс-нардеп Януковича Віктор Корж

 

Радником міністра внутрішніх справ, якого викрила на вимаганні СБУ, виявився Віктор Корж – колишній народний депутат від Партії регіонів V-VI скликань, генерал міліції, голова товариства “Динамо” у 2010-2015 роках.

Про це сповіщають українські ЗМІ й журналісти.

14 березня прес-центр СБУ повідомив: “Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ спільно із Генпрокуратурою викрили на хабарі радника на громадських засадах керівництва Міністерства внутрішніх справ. Оперативники спецслужби встановили, що радник за сприяння керівництва одного із слідчих управлінь Нацполіції вимагав через посередника 30 тисяч доларів США від власників мережі київських ломбардів. За цю суму він обіцяв сприяти непритягненню працівників мережі до кримінальної відповідальності та припинення слідчих дій у межах розпочатого провадження. Правоохоронці затримали посередника у Києві під час отримання всієї суми неправомірної вигоди”.

Затримання водія Коржа. Фото: СБУ

В СБУ зазначили, що вирішується питання щодо оголошення раднику підозри в скоєнні злочину, передбаченого ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Водночас “Українська правда” з посиланням на джерела в органах інформує, що “затримали водія Віктора Коржа, заступника голови ФСТ “Динамо”. Корж зараз на відпочинку [за кордоном], попросив, щоб водій забрав гроші”.

Водночас у коментарі “УП” в МВС заявили, що Корж не займає посаду радника міністра Арсена Авакова з вересня 2018 року.

Як відомо, за часів президента Януковича Віктор Корж був заступником голови Київської міської державної адміністрації, віце-президентом НОК України. В уряді Януковича 2006-2007 рр. обіймав посаду міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна