Терорист із Нової Зеландії у своїй записці згадує Україну

 

Терорист із Нової Зеландії у своєму так званому “маніфесті” згадує і мусульман України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 15 березня, написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов. 

Терорист згадує всього п’ять країн світу. 

“Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні“, – йдеться в записці.

Ісмагілов пише, що ці загрози, серед іншого, адресовані усім мусульманам України.

“На сьогоднішньому джума-намазі віряни були надзвичайно стурбовані, а дехто взагалі не прийшов на молитву, очікуючи, що теракт може повторитись і в України. Перед молитвою до мене підходили чоловіки, та питали чи є в нас якісь заходи безпеки, чи викликали ми поліцію або Національну гвардію для охорони мечеті, чи є напоготові джгути та медикаменти, та що робити, як раптом почнуть нас вбивати?” – написав Ісмагілов.

Як інформувала “Новинарня“,  у новозеландському місті Крайстчерч 28-річний австралієць на ім’я Брентон Таррант разом зі спільниками увійшли у дві місцеві мечеті Масджид Аль Нур та Лінвуд Масджид і розстріляли присутніх там людей. Щонайменше 49 людей загинули, десятки отримали поранення.

Читайте також:
Теракт проти поліції в штаті Джамму та Кашмір: понад 40 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна