Спікер Держдуми РФ прагне компенсації від України та ЄС за “25 років анексії Криму”

 

Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін закликав порахувати, скільки грошей вимагати від України та Євросоюзу, який її підтримує “за роки української влади в Криму”.

Про це повідомляє ТАСС.

“Україна обійшлася з Кримом дуже і дуже непорядно: порушені основоположні права громадян, право на мову, право на освіту рідною мовою, зруйнувала економіку Криму і Севастополя; фактично анексія”, — сказав Володін.

Він запропонував доручити профільним комітетам Держдуми спільно з так званими профільними комітетами Держради Криму вивчити це питання.

“Проаналізувати, визначити, скільки втратила економіка Криму за рахунок ось тієї руйнівної політики України, яка тут насаджувалася, скільки втратив народ, які права були порушені, і через наші парламентські структури, європейські структури ми з вами візьмемо і зобов’яжемо Україну компенсувати те, що втратив Крим за ці 25 років”, — заявив Володін.

Володін також запропонував вивчити питання про відповідальність Євросоюзу за соціально-економічне становище Криму, з урахуванням підтримки ЄС. “Що стосується грошей, треба порахувати, скільки Україна заборгувала, а так як їх ще Євросоюз підтримує, які борги перейдуть на Євросоюз “, — сказав спікер Держдуми РФ.

Читайте також:
У Росії випустили рублі з зображенням “кримського мосту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна