Вілкул у декларації не вказав, що користується майном подруги-мільйонерки і машиною Ахметова, – ЗМІ

 

Народний депутат і кандидат у президенти Олександр Вілкул не зазначив у декларації цивільну дружину, яка володіє майном вартістю близько мільйона доларів, користування автомобілем компанії Ріната Ахметова, мотоциклами та будинком колишньої тещі.

Про це йдеться у сюжеті Bihus.info, передає Zaxid.net.

У січні 2018 року Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за підозрою Олександра Вілкула у недостовірному декларуванні.

Наприкінці грудня справу закрили за відсутністю складу злочину. Проте на початку лютого 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура поновила розслідування.

Спершу НАБУ з’ясувало, що нардеп не вказав у декларації свою цивільну дружину Марію Ляшенко. За даними детективів, у 2014-2017 роках Вілкул і Ляшенко регулярно їздили разом за кордон, зокрема на її автомобілі Range Rover, яким кермував нардеп.

Вілкул у коментарі журналістам заявив, що знайомий із Ляшенко, але подружок не має.

Згідно з реєстром транспортних засобів, окрім Range Rover, 30-річна Марія Ляшенко володіє ще одним позашляховиком Jeep Grand Cherokee. Також на неї оформлені два будинки у елітному котеджному містечку “Золоті ключі” поблизу Дніпра площею 119 і 241 м2.

Загальна вартість усього цього майна – близько півмільйона доларів.

Крім того, влітку 2018-го Ляшенко придбала 187-метрову квартиру у центрі столиці – на вулиці Старонаводницькій. Ціни на житло в цьому районі залежно від ремонту коливаються в межах 400-600 тисяч доларів.

Сам же Вілкул, згідно з матеріалами справи, користувався 380-метровим будинком у Козині, записаним на його колишню тещу Марію Кондратюк. Його вона придбала 2006 року, коли її тодішній зять вперше обрався до парламенту.

Також на колишню тещу депутата оформлені автомобіль Lexus GX 460 і два байки Honda GL 1800 і Harley Davidson FLSTFB. Цими мотоциклами користується сам Вілкул.

Також нардеп їздить машиною Range Rover, записаною на ПрАТ “Центральний гірничо-збагачувальний комбінат”, бенефіціаром якого є Рінат Ахметов.

Саме цього мільярдера називають фінансовим донором “Опозиційного блоку”, до якого належить Вілкул.

Читайте також:
У Бердянську кандидата в президенти Олександра Вілкула облили зеленкою. ВІДЕО

“Зелений” мільйонер. Реєструючись у ЦВК, Зеленський задекларував, якими маєтностями володіє

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна