Порошенко на фронті зустрівся з бійцями “Азову”

 

Президент Петро Порошенко у четвер, 14 березня, відвідав бійців полку “Азов” на Світлодарській дузі – одному з найбільш небезпечних напрямків фронту на Донеччині.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

“Справжній “Азов” зараз на Світлодарці. Один з найнебезпечніших напрямків фронту… Дякуємо вам, хлопці, за внесок в оборону і захист України. Дякуємо Кожному, хто обороняв і обороняє країну на фронті, а не воює з Україною в тилу. Президент і “Азов”. Сьогодні. На лінії фронту. Разом”, — зазначила Геращенко, яка є членом виборчої команди Порошенка.

Вона опублікувала фото зустрічі глави держави із захисниками України.

Раніше цього дня президент Петро Порошенко анонсував поїздку на фронт у зв’язку з відзначенням Дня добровольця

13 березня президент Петро Порошенко по закінченні засідання Ради регіонального розвитку Чернігівської області, всупереч рекомендаціям охорони, пройшов крізь натовп опозиційно налаштованих представників “Національного корпусу”.

Як інформувала “Новинарня“, 9 березня представники “Нацкорпусу” за участі “Нацдружин” влаштували в центрі Києва акцію протесту з вимогою покарати причетних до фінансових зловживань в “Укроборонпромі”. Після мітингу на Майдані “НК” прийшли на вулицю Банкову, намагаючись прорватися до адміністрації президента. Сталися зіткнення радикалів із поліцією та Нацгвардією – із газом, петардами, жбурлянням охорож, після чого в поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
Після цього “Нацкорпус” заявив про перенесення протестів до Черкас, де виступав президент, і намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів.

У поліції повідомили, що внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий, який отримав розсічення. Згодом оголошена кількість потерпілих правоохоронців зросла до 22.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями – за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Підрозділ полку “Азов” офіційно зайшов на передову на початку лютого і вже проявив себе в боях.

Курирує полк “Азов” його колишній командир, нині народний депутат і голова партії “Національний корпус” Андрій Білецький.

Читайте також:
Сутички “Нацкорпусу”: поліція оголосила дві підозри, Білецький обіцяє нові виступи

“Ворог знає, що тут стоїть “Азов”. Як воює мотивований загін Нацгвардії в районі Світлодарки (РЕПОРТАЖ)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна