СБУ пояснила заборону на в’їзд журналісту з Австрії Крістіану Вершютцу

 

Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу.

“Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста”, – заявили в прес-службі СБУ в суботу, 9 березня.

Служба нагадала, що сам Вершютц “наголошував у своєму інтерв’ю про існуючі погрози його життю в Україні”.

“Для уникнення можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста у нашій країні СБУ, відповідно до законодавства, прийняла рішення про заборону йому на в’їзд”, – йдеться в прес-релізі з Володимирської.

Раніше нардеп від БПП Ольга Червакова повідомила, що СБУ заборонила журналісту телеканала ORF Крістіану Вершютцу в’їзд в Україну на один рік, оскільки протягом останніх чотирьох років він відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Сам журналіст на своїй сторінці стверджував, що не порушував українських законів, не бачив рішення про заборону та припускає, що його не пускають в Україну через критику української влади.

Міністр закордонних справ Австрії засудила дії Києва та висловила намір винести це питання на обговорення міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі 18 березня.
Також наступного тижня МЗС Австрії планує викликати для розмови українського посла у Відні.

В Австрійському союзі журналістів заявили, що забороною на в’їзд для Вершютца Україна нібито “демонструє неготовність до членства у ЄС”.

Читайте також:
СБУ видворила з України журналістку через сюжет про “Бандерштат”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна