Буде круто: на “Книжковому арсеналі” представлять ветеранську літературу в окремому наметі

 

На наступному фестивалі “Книжковий арсенал” у Києві ветеранська література буде окремо презентована у форматі намету.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз за підсумками дискусії, що точилася навколо допуску чи недопуску на “Книжковий арсенал” ветеранських видавництв і книжок про АТО/ООС.

“Концепцію, яку вчора під час обговорення участі ветеранів-письменників у “Книжковому арсеналі” озвучили Мартин Брест та Олексій Петров, ухвалено директоркою та організатором “Крижкового арсеналу” Олесею Островською. Отже, вперше буде створено великий ветеранській простір книжок авторів-ветеранів. Формат – намет. Так, саме намет, як єдиний природній формат, що дозволяє сфокусувати всі відчуття в одному місці. Правда про війну від воїнів”, – написала Фріз у “Фейсбуці” в четвер, 7 березня.

За її словами, сформовано робочу групу, до складу якої увійшли ветерани-літератори, які ініціювали формат, а також представники “Книжкового арсеналу” і Міністерства у справах ветеранів (Оксана Гаврилюк, Андрій Козінчук, Ярослав Павловський).

“Впевнена, що наш книжковий намет стане головною родзинкою “Книжкового арсеналу” в цьому році. Будуть презентації та обговорення, автограф-сесії не лише відомих ветеранів-письменників, а й тих, твори, яких ми відкриємо читачам вперше. Це буде класно!” – заявила Фріз, подякувавши Олесі Островській за підтримку ідеї ветеранів.

Як відомо, IX Міжнародний фестиваль “Книжковий арсенал” відбудеться на території Мистецького арсеналу в Києві 22-26 травня 2019 року.

Читайте також:
“Книжковий арсенал” обіцяє окремий стенд із книгами ветеранів

5 книжок про війну: історії ветеранів, нотатник мобілізованого,
будні піхоти, позивний “Бандерас”, дикуни проти укрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна