Європарламент переніс відмову від переведення годинників у ЄС на 2021 рік

 

Члени комітету з питань транспорту і туризму Європарламенту в понеділок,4 березня, проголосували за те, щоб відкласти скасування переходу на літній та зимовий час в Євросоюзі.

Євродепутати вирішили, що держави-члени ЄС повинні ухвалити рішення, за яким часом жити – літнім чи зимовим – до квітня 2020 року, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico.

А останнє переведення годинників у Євросоюзі, відповідно до нового рішення, має відбутися у березні 2021 року, а не у 2019 році, як планувалося раніше.

Таке рішення євродепутатів ставить під сумнів те, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зможе ще до кінця своєї каденції у цьому році позбутися системи переведення годинників.

Торік Юнкер заявив, що Європейський Союз готовий до скасування переходу на літній та зимовий час, після того, як 4,6 мільйона громадян ЄС взяли участь в опитуванні стосовно переведення годинників і більшість підтримала цю ідею.

Проте відповіді на опитування сильно різнилися по всьому блоку. Наприклад, свою думку висловили близько 3 мільйонів німців і лише кілька тисяч італійців.

Згідно з пропозиціями ЄК, оприлюдненими 12 вересня 2018-го, переведення годинників мало бути скасовано у всьому Євросоюзі 2019 року. При цьому кожна з країн-членів має право вирішити, за яким часом їй жити надалі – зимовим чи літнім.

Але в кінці минулого року Австрійське головування в ЄС фактично вирішило не реалізовувати цей план щонайменше до 2021 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна