Двоє громадян Нідерландів вивезли з України в ЄС 84 кілограми героїну

 

Румунські прикордонники затримали на пункті пропуску “Солотвино-Сігету Мармацієй” двох громадян Нідерландів, які везли з України в Європу 84 кілограми героїну.

Про це 5 березня повідомляє прикордонна служба Румунії.

Відзначається, що затримані − 29-річна жінка і 44–річний чоловік − подорожували на автомобілі  Renault Sport GT, зареєстрованому в Німеччині. Проскочити через кордон з наркотиками вони намагалис 4 березня о 9:30 за місцевим часом.

“Діючи на основі аналізу ризиків, прикордонники провели ретельну перевірку транспортного засобу та багажу. В підлозі автомобіля було виявлено спеціально розроблений простір, в якому знаходилося 167 упаковок з коричнево-жовтою речовиною, ймовірно, з категорії наркотиків з групи високого ризику”, – повідомили у прес-службі румунського відомства.

Загалом прикордонники вилучили 84,3 кг  речовини і відправили її для аналізу в спеціалізовану лабораторію. Експертиза визначила, що це героїн.

Українське видання Mukachevo.net пише, що румунський прокурор одразу видав постанову про затримання осіб, підозрюваних у переміщенні через кордон великої партії важких наркотиків з території України.

Відзначається, що на українському контрольному пункті пропуску партію наркотиків не помітили.

Читайте також:
СБУ заблокувала контрабанду в Україну великої партії наркотиків із ЄС

На Буковині прикордонники підстрелили двох контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна