Суд виправдав генерал-майора Служби зовнішньої розвідки, звинуваченого у дезертирстві

 

Суд виправдав і визнав невинуватим у дезертирстві колишнього начальника 6-го департаменту Служби зовнішньої розвідки, генерал-майора Володимира Слоненка.

Про це свідчить вирок Шевченківського райсуду Києва, оприлюднений у Єдиному реєстрі судових рішень, передає УП.

“Визнати невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та виправдати його у зв’язку з недоведеністю, що в його діянні є склад кримінального правопорушення”, – йдеться у вироку суду.

Згідно з матеріалами справи, уродженець Луганська Слоненко перебував на службі в органах внутрішніх справ з 31 січня 1997 року.

З 29 жовтня 2012 року проходив військову службу у Службі зовнішньої розвідки України на посаді директора 6-го департаменту. Водночас після Революції Гідності 11 березня 2014 року його перевели у розпорядження голови СЗР, а далі – в розпорядження директора 6-го департаменту,

Слоненка перевели зі службового кабінету в будівлі по вулиці Нагірній в цокольне приміщення на об’єкті “Білогородка” Києво-Святошинського району.

За версією слідства, генерал-майор був невдоволений вищевказаними рішеннями та не з’явився на місце служби і таким чином вчинив дезертирство.

Водночас Слоненко заявив, що вказаний кабінет є непридатним для проходження служби, адже є підсобним приміщенням, розташованим у цокольному поверсі будинку, заваленим старими меблями та різним непотребом.

Генерал-майор вважає, що службові особи СЗР України фактично створили штучні підстави, за яких намагалися усунути його від проходження військової служби.

Слоненко показав, що не мав будь-якого умислу та мети на вчинення злочин, з’являвся на військову службу, виявляв заінтересованість в її проходженні, жодного разу не виявляв свого невдоволення військовою службою, небажання служити, не висловлював намірів ухилитися від військової служби у будь-який спосіб.

Суд став на сторону обвинуваченого, зважаючи зокрема на покази свідків, які засвідчили, що той дійсно кілька разів відвідував місце служби та користувався кількома конспіративними квартирами.

“Не було у ОСОБА_1 і мотивів, які б його спонукали ухилитися від військової служби: маючи військове звання генерал-майора він не міг відчувати тягар військової служби, який відчуває на собі солдат-новобранець, його не відправляли в райони бойових дій, служба в м.Києві його цілком задовольняла, він не вчиняв будь-яких злочинів, за які міг побоюватися настання покарання”, – йдеться також у документах суду.

Читайте також:
У рік виборів РФ має три сценарії щодо України, зокрема воєнний, – голова СЗР

Контррозвідка СБУ підтвердила російське громадянство дружини заступника голови СЗР Семочка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна