Марина Бех здобула п’яту медаль України на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

 

Українська легкоатлетка Марина Бех виграла бронзову нагороду у стрибках у довжину на завершення чемпіонату Європи у приміщенні.

Як повідомляє Xsport.ua, на першості Європи у Глазго (Велика Британія) 3 березня у перших двох спробах Бех судді фіксували заступ, після чого українка стрибнула на 6,63 м.

У четвертій спробі вона показала результат 6,84 м, що лише на 1 см менше її особистого рекорду.

Саме цей стрибок дозволив нашій легкоатлетці зійти на п’єдестал пошани. У фінішному протоколі Бех на 1 см перевершила представницю Німеччини Малайку Міхамбо, якій належить найкращий результат сезону в світі (6,99 м).

Виграла змагання у жіночих стрибках у довжину бронзовий призер Ріо 2016 Івана Шпанович із Сербії, яка повторила найкращий результат сезону в світі. Друге місце посіла білоруска Анастасія МирончикІванова, яка встановила особистий рекорд (9,93 м).

“Бронза” Бех стала п’ятою медаллю збірної України на зизвому ЧЄ-2019. Раніше срібні нагороди виграли Юлія Левченко (стрибки у висоту) і Андрій Проценко (довжина), бронзові – Ольга Ляхова (800 м) та Ольга Саладуха (потрійний стрибок).

У загальному заліку Україна розділила 17-те місце із Францією (0-2-3). Першу сходинку ж зайняла команда Польщі (5-2-0), яка залишила позаду навіть господарів-британців (4-6-2).
Представники Росії, дискваліфікованої за допінг, знову виступали як “нейтральні атлети” (2-0-1).

Читайте також:
Півзахисник “Шахтаря” Малишев перед матчем записав ролик зі словами підтримки для тяжкохворого вболівальника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна