Субсидії готівкою отримають понад 3,3 мільйона домогосподарств, – Мінсоц

 

Із березня субсидію готівкою за послуги ЖКГ отримають понад 3,3 мільйона домогосподарств.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю, 1 березня, передає “РБК-Україна”.

“Субсидіанти, які оформили субсидію до січня 2019 року, отримають готівку за лютий вже в березні. Передбачені різні способи виплати громадянам цих коштів. Станом на 20 лютого 2019 року субсидію готівкою отримають 3 мільйони 378 тисяч 807 домогосподарств”, – сказав Рева.

Як інформувала “Новинарня“, ще в червні 2018 року стало відомо, що уряд готує монетизацію субсидій.

У лютому Кабмін схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року.

Відтак у березні пенсіонери отримають субсидію для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року разом із пенсією. Інші субсідіанти зможуть отримати субсидію з 12 березня у відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорта і ідентифікаційного коду.
Очікується, що ця ініціатива буде стимулювати українців економно споживати житлово-комунальні послуги й залишати частину невикористаних грошей за ЖКГ собі. Крім того, очікується посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій населення.

Читайте також:
Уряд затвердив старт монетизації субсидій із 1 січня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна