Поблизу окупованого Луганська місія ОБСЄ зафіксувала понад два десятки “Градів”

 

За даними Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ поблизу окупованого Луганська на тимчасово окупованій території було зафіксовано 22 реактивні системи залпового вогню “Град”.

Про це повідомляється у звіті місії, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Як повідомляється, СММ продовжувала здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього.

“28 лютого місія зафіксувала 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 “Град”, 122 мм) біля н. п. Катеринівка (кол. Ювілейне, 8 км на захід від Луганська)”, — йдеться у звіті.

Як повідомляла “Новинарня“, упродовж 28 лютого російські окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, противник застосував 16 разів, витративши 143 снаряди та міни калібрів 122, 120 та 82 мм.

Читайте також:
Бойові втрати лютого: імена і фото восьми загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна