У Запоріжжі колишні поліцейські отримали за крадіжки на залізничному вокзалі 8 років ув’язнення

 

Суд у Запоріжжі призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі колишнім працівникам поліції, викритим у перевищенні влади та крадіжках в особливо великих розмірах.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

Як зазначили у відомстві, у листопаді 2016 року оперативники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з обласною прокуратурою затримали двох поліцейських, які несли службу на залізничному вокзалі, відразу після скоєння ними чергового злочину.

Так, повідомив про співробітників поліції, які вдаються до протиправних дій, один з потерпілих ще у серпні.

“Він збирався потягом відвезти свої заощадження на зберігання родичам. Користуючись тим, що чоловік був напідпитку, коли очікував на пероні потяг, сержанти поліції завели з ним розмову, а потім «пригостили» сурогатним алкоголем. У результаті пенсіонер опинився у лікарні в стані коми, а наявні при ньому кошти – 56 тисяч доларів США та 10 тисяч євро – поліцейські привласнили. Поцуплені гроші поділили і використали на придбання цінного майна”, – повідомили у департаменті.

За даними поліції, ще один пасажир вокзалу віз гроші хворій сестрі.

“Напарники-сержанти поліції під приводом провести особистий огляд відвели чоловіка подалі від сторонніх очей і відібрали 5 тисяч гривень”, – прокоментували у департаменті.

Відразу після завершення злочину екс-поліцейських затримали на залізничному вокзалі станції “Запоріжжя-1” оперативники внутрішньої безпеки НПУ.

Слідчі прокуратури Запорізької області патрульним інкримінували вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.185 (Крадіжка), ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України.

“На теперішній час розслідування завершено. Рішенням судової колегії Комунарського районного суду Запоріжжя колишнім співробітникам поліції за скоєні злодіяння призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років з конфіскацією майна та позбавленням права займати посади в правоохоронних органах України на 3 роки”, – зазначили у департаменті.

Читайте також:
У Запоріжжі поліцейське авто потрапило у подвійну ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна