У Росії українців все частіше використовують як наркокур’єрів, – МЗС

 

У Росії громадян України все частіше залучають до протиправної діяльності.

Про це у четвер, 28 лютого, заявив журналістам директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає УНН.

За його словами, у Росії перебуває орієнтовно 2,5 млн. українських громадян.

“У Росії перебуває велика кількість наших громадян (2,5 млн. орієнтовно, — “Н”). Очевидно, що це не дуже добре з усіх точок зору, а для нас як для консульської служби тим більше”, — сказав дипломат.

За його словами, в Росії українців затримують, їх залучають до протиправної діяльності. Однією з проблем є те, що громадян України використовують як кур’єрів до перевезення заборонених речовин  (наркотиків та ін.), наголосив директор Департаменту консульської служби.

“Ми вивчали багато справ, і були такі люди, які просто не знали, що вони перевозять. Вони виконують якусь функцію, і в якийсь момент вони перевозять речі, які недозволено перевозити, потрапляють в поле зору правоохоронних органів… Ця кількість має тенденцію до зростання”, — зазначив Погорельцев.

Нагадуємо, МЗС зверталося неодноразово до громадян України з застереженням щодо працевлаштування в Росії.

Як повідомляла “Новинарня“, минулоріч управління з контролю за оборотом наркотиків МВС Росії спільно з ФСБ ліквідувало в Підмосков’ї “міжнародний наркосиндикат “Хімпром” з річним оборотом понад 2 млрд. рублів.

В результаті спецоперації затримано 67 осіб, 47 з яких – громадяни України.

Читайте також:
МЗС закликає не їздити в Росію – арештовують і підкидають наркотики

З початку року понад 100 легковірних “експедиторів” з України
арештовані в РФ як наркокур’єри. СХЕМА ШАХРАЙСТВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна