Кернес обматюкав активістів, які протестували проти підвищення тарифів на проїзд. ВІДЕО

 

Мер Харкова Геннадій Кернес обізвав дебілами і нецензурно вилаяв активістів, які прийшли вимагати зниження тарифів на проїзд.

Про це повідомляє UA:Харків.

Як відомо, на початку лютого у Харкові подорожчав проїзд у громадському транспорті: метро – з 5 до 8 гривень, трамваях і тролейбусах – з 4 до 6 гривень.

Активісти оскаржили це рішення в суді, який призупинив відповідні підвищення тарифів. Але влада міста відмовилася виконувати судову ухвалу і повертати тарифи до початкового рівня.

У середу, 27 лютого, активісти прийшли до Харківської міськради вимагати виконання рішення суду. Кернес зустрів їх лайкою.

“Шановні депутати, будь ласка, хто хоче надати слово ось цим галасно-буйним дебілам, прошу проголосувати”, – звернувся він до депутатів.

Після цього мер облаяв екс-депутата міськради і активіста Дмитра Мариніна:

“Послухай, ти, негідник… Виведи свою групу людей звідси і досить тут взагалі нам наказувати. Хто ти такий? Ти кнопка, б…дь! Ти зрозумів чи ні?”

Депутати відреагували на це оплесками.

Зрештою Харківська міськрада 55 голосами “за” винесла рішення на підтримку рішень виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті.

“Вважати, що тариф на послуги з перевезення пасажирів, багажу міським електричним транспортом, трамваєм, тролейбусом у розмірі 6 грн. на разове перевезення одного пасажира і одного місця багажу і тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном в розмірі 8 грн. за одне пасажироперевезення є такими, що на теперішній час забезпечують належне перевезення пасажирів міським електричним транспортом – трамваєм, тролейбусом, метрополітеном”, – йдеться в одному з пунтків рішення.

Також у рішенні вказано, що юридичний департамент міськради має забезпечити судовий захист міськради у справі про оскарження тарифів на проїзд.

Читайте також:
Суд закрив “майданівську” справу Кернеса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна