Резонансна ДТП в Харкові: Зайцевій і Дронову присудили максимальний термін

 

Київський районний суд Харкова визнав Олену Зайцеву та Геннадія Дронова винними в ДТП, яка сталася в центрі міста в жовтні 2017 року і внаслідок якої загинули шестеро людей.

Обом водіям призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Це максимальний термін за відповідною статтею (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян”).

У вироку, який виголосив сьогодні, 26 лютого, суддя Віктор Попрас, зазначено, що термін відбування покарання обох підсудних обчислюється з початку їх взяття під варту.

У мотивувальній частині документа зазначено, що невизнання Дроновим своєї провини суд розцінив як спробу уникнути покарання.

Суд також дійшов висновку, що вивчені докази не підтвердили, що на момент ДТП Зайцева перебувала в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Суд задовольнив у повному обсязі позови про відшкодування шкоди, заявлені потерпілими.

Вирок не набув чинності, бо на нього може бути подано апеляцію. Суд продовжив обом підсудним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набуття вироком чинності.

Під час оголошення вироку Зайцевій стало погано. Її вивели зі скляного куба. Суддя продовжив читати, не зупиняючись.

Як повідомляла “Новинарня“, резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня 2017 року. Олена Зайцева, прийомна дочка відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло на великій швидкості, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував підприємець Геннадій Дронов.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина в момент ДТП перебувала під впливом опіатів і грубо порушила ПДР уже не вперше. У свою чергу захист заявляв, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Захист Дронова звинувачення спростовував, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло.
Спершу Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати його потерпілим.

На початку листопада 2017 року Геннадію Дронову також повідомили про підозру у порушенні ч. 3 ст. 286 КК України, як і Зайцевій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна