Рада завалила законопроект про перехід на військові звання натовського зразка

 

Верховна Рада відхилила законопроект №6372 “Про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців”.

У вівторок, 26 лютого, проект підтримали лише 147 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє “Укрінформ“.

“Рішення не прийнято. Проект закону я оголошую відхиленим”, – сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Депутати також не знайшли достатньо голосів, щоб відправити законопроект на доопрацювання.

Як пояснив заступник міністра оборони Олег Шевчук, презентуючи законопроект, запропоновані в проекті закону військові звання передбачають аналоги, які використовуються в країнах-партнерах по НАТО.

“Проектом закону передбачається внесення змін до закону “Про військовий обов’язок”, яким вводяться нові військові звання сержантського та старшинського складу, а саме армійські звання: штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант, корабельні військові звання та виключено з переліку звання молодший сержант“, – сказав Шевчук.

За його словами, законопроект передбачав також внесення змін в Статут внутрішньої служби Збройних Сил України та Дисциплінарний статут ЗСУ щодо уточнення прав дисциплінарної практики.

Читайте також:
Як новий сержантський корпус ЗСУ стає двигуном усієї оборонної реформи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна