Скасування свята 23 лютого було моїм першим президентським рішенням, — Порошенко

 

Президент України Петро Порошенко нагадав, що скасування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, який збігався зі святом російської армії, було його першим президентським рішенням.

Про це глава держави сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини в суботу, 23 Лютого, повідомляє “Укрінформ”.

“Я хочу нагадати, в лютому 2014-го День російської армії, просто вдумайтеся, був українським державним святом. Така була Україна. І його скасування було моїм першим президентським рішенням. Але сьогодні кожен українець знає про наш, український, справжній День захисника Вітчизни — 14 жовтня”, — заявив президент.

Також Порошенко зауважив, що 14 жовтня тепер поєднуються державне і народне свято, і зараз вже ні в кого немає думки святкувати 23 лютого.

Також президент зазначив, що зміни в календарі яскраво ілюструють як змінюється Україна.

Читайте також:
 Росією можна говорити тільки з позиції сили, — Порошенко у інтерв’ю Fox News

Привітали “небратів” з 23-м: за добу знищено вісім бойовиків і дзот. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна