Нацрада заборонила ретрансляцію латвійського телеканалу з російською реєстрацією

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення вилучити телеканал “TV XXI”, що має юрисдикцію Латвії, з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Як зазначається, здійснивши 9 листопада 2018 року моніторинг зазначеного мовника, Національна рада виявила інформаційну заставку з текстом: “Свидетельство о регистрации средства массовой информации ТВ – 21М за № Эл№ФС77-49537 от 26 апреля 2012 выдано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор)”.

Також в ефірі телеканалу 8 листопада розмістили російську регіональну рекламу з оплатою в рублях з посиланням на російський сайт.

“Зважаючи на ці обставини Національна рада ухвалила вилучити телеканал “TV ХХІ” з переліку програм, дозволених для ретрансляції”, — йдеться у заяві.

Як повідомляла “Новинарня“, Нацрада оштрафувала канал NewsOne на суму близько 100 тисяч гривень за розпалювання ворожнечі всередині України.

А також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 7 лютого вирішила тимчасово – на 6 місяців – припинити показ в Україні телеканалу “Наше любимое кино”.

Підставою стали неодноразові порушення вітчизняного законодавства щодо трансляції аудіовізуальних творів за участі осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Читайте також:
Напередодні виборів лише три телеканали демонструють нейтральну політичну позицію, — моніторинг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.