Полковник Пилипенко, що бив майданівців, став заступником начальника Академії Нацгвардії й отримав орден Богдана Хмельницького. ФОТО

 

Екс-співробітника внутрішніх військ, полковника Василя Пилипенка, якого в грудні минулого року призначено заступником начальника Національної академії Нацгвардії України з роботи з особовим складом, помічено на фото подій Революції Гідності, де видно, як він бив одного з активістів.

Про це написав учасник тих подій Іван Гранаткін, передає Цензор.НЕТ.

“Пане Полковнику, як тобі спиться, потворо?” — написав майданівець, опублікувавши декілька фото з Пилипенком у період Майдану та на призначенні заступником начальника Академії Нацгвардії.

Варто також зазначити, що полковника в 2016 році Указом Президента нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Своєю чергою, народний депутат Андрій Білецький підтвердив, що на фото з лежачим активістом справді Пилипенко: саме він завдає удару ногою.

“Сьогодні Пилипенко відповідає за роботу з особовим складом на посаді заступника начальника Національної академії Національної гвардії України. Тобто відповідає за світогляд військовослужбовців. Може навіть про Майдан розповідає”, — написав нардеп.

Він також повідомив, що активіст, якого бив Пилипенко, — це боєць підрозділу спеціального призначення “Азов” Акула, “наймолодший в Україні командир батальйону”.

“Досвідчений ветеран у свої 25 років”, — наголосив Білецький.

Читайте також:
Підозрюваний у розстрілах на Майдані екс-беркутівець загинув у Сирії, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна