“Блакитні шоломи” для Донбасу: Порошенко пропонує ООН зробити перший крок

 

Президент Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН закликав направити на Донбас технічну оціночну місію для розробки варіантів розміщення миротворців.

Про це глава держави заявив, виступаючи на генасамблеї ООН у середу, 20 лютого, повідомляє “Європейська правда”.

Порошенко зазначив, що звернувся до Радбезу ООН з проханням про розміщення миротворчої місії на Донбасі під егідою ООН ще в березні 2015 року, але цю ініціативу заблокувала Росія.

“Ми готові до конструктивного обговорення цієї ініціативи. І технічна оціночна місія, яку генеральний секретар ООН міг би направити на Донбас для розробки відповідних варіантів, безумовно, допомогла би цьому обговоренню”, — сказав Порошенко.

Він наголосив, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН з чіткою метою припинення російської агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України може стати вирішальним фактором для налагодження миру на Донбасі.

Порошенко зауважив, що при цьому для України є принциповим, аби будь-яке рішення про створення миротворчої операції поширювало її мандат на всю окуповану територію, включаючи російсько-український кордон, та передбачало виведення військ РФ з української території.

Читайте також:
Україна, США, ФРН і Франція готують спільну резолюцію РБ ООН про миротворців для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна