Молдовські прикордонники не пустили чергову групу журналістів з РФ

 

Прикордонна служба Молдови заборонила в’їзд в країну п’ятьом російським журналістам телеканалів “НТВ” і “Росія 1”.

У Прикордонній поліції уточнили, що російські медійники не змогли вказати мету візиту в Молдову, а також не поінформували заздалегідь відповідні служби про заплановані роботи на території Республіки Молдова.

Журналісти повернулися в Москву іншим авіарейсом, передає “Укрінформ”.

За версією росіян, вони мали намір взяти інтерв’ю у президента Ігоря Додона. У зв’язку з цим прес-служба президента Молдови назвала заборону на в’їзд журналістів “черговою провокацією уряду Молдови на адресу Росії”.

Раніше, у 2018 році, співробітники Прикордонної служби Молдови забороняли з аналогічних причин в’їзд до країни російським журналістам телеканалів “Звезда”, “НТВ” і газети “Комсомольская правда”.
Також у січні 2018 року молдовські прикордонники не пустили знімальну групу телеканалу RTVI, яка прилетіла взяти інтерв’ю у президента Ігоря Додона.

Читайте також:
Молдова видворила п’ятьох працівників посольства РФ, оголосивши їх персонами нон-грата

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна