В аеропорту Тель-Авіва тримали під конвоєм 140 українців, бо в Україну не пускали 35 ізраїльтян

 

В ізраїльському аеропорту Бен Гуріон у п’ятницю, 15 лютого кілька годин утримували 140 українців.

Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський і підтвердили в МЗС Ізраїлю, пише УНІАН.

Людей затримали без пояснень і дозволу переміщатися по аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм. Спеціальний радник міністра закордонних справ з питань ксенофобії та антисемітизму Ганна Вишнякова уточнила, що українців утримували в аеропорту протягом п’яти годин, відібравши у них паспорти.

У МЗС Ізраїлю заявили, що в аеропорту Києва (“Бориспіль”) затримали 35 ізраїльтян, 28 з яких придбали квитки на різні рейси. За словами Логвинського, українські прикордонники відмовили їм у в’їзді на законних підставах – через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженої мети візиту.

Проте на знак протесту, за словами керівників МВС Ізраїлю, в аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві затримали цілий літак з України зі 140 українськими громадянами.

Після того, як у ситуацію втрутилися ізраїльські дипломати й український депутат, всіх затриманих у київському аеропорту ізраїльтян пропустили на територію України “під особисту гарантію Логвинського”.
У відповідь Ізраїль відпустив затриманих українців.

“Зараз під мої гарантії 35 ізраїльтян пропущені і всі 140 українців в’їхали на святу землю. Завдяки втручанню в двох країнах всі на волі”, – написав нардеп у “Фейсбуці”.

Логвинський наголосив, що такі випадки не поодинокі й мають системний характер. За його словами, ізраїльська сторона могла кожного п’ятого пасажира літака з України повернути додому. Зокрема, 14 лютого Ізраїль повернув 54 українських пасажирів.

“Якщо найближчим часом аеропорт Бен-Гуріон не змінить своє ставлення до українців, ми і далі будемо діяти за принципом взаємності“, – додав Логвинський.

Читайте також:
Посол Ізраїлю шокований “роком Бандери”. В’ятрович відреагував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна