НП в Іллінойсі: звільнений з роботи застрелив п’ятьох людей і був убитий

 

П’ять людей загинули та ще кілька отримали поранення після того, як звільнений з роботи чоловік вчинив стрілянину в складському приміщенні в місті Аврора (штат Іллінойс, США), за 65 км від Чикаго. Нападник також був убитий, ставши шостим загиблим, повідомили в поліції.

Як передає BBC, стрілянина сталася в п’ятницю, 15 лютого, в будівлі компанії Henry Pratt, яка виробляє клапани для водопровідних труб.

Нападником виявився 45-річний Гері Мартін, який працював на фірмі протягом 15 років.

За інформацією газети Chicago Sun-Times, родина розповіла, що Гері перебував у стані стресу після звільнення з роботи два тижні тому. Інші джерела вказують на те, що звільнення відбулося 15 лютого.

Відомо, що у 1995 році Мартін був засуджений за напад при обтяжуючих обставинах у Міссісіпі й провів два з половиною роки у в’язниці.

Поліція повідомила про стрілянину в індустріальному парку в Аврорі близько 14:00 за місцевим часом. Потім було оголошено, що підозрюваний стрілець затриманий, але в підсумку поліцейські заявили про те, що він застрелений.

Серед поранених у перестрілці – п’ять офіцерів поліції.

Один із свідків, який працює на заводі, розповів, що впізнав у нападникові свого колегу. За його словами, в руках у того, хто стріляв, був пістолет з лазерним прицілом. Влада поки не підтвердила це.

Президент США Дональд Трамп написав в “Твіттері”: “Відмінна робота правоохоронних органів в Аврорі, штат Іллінойс. Щирі співчуття жертвам і їхнім сім’ям. Америка з вами!”

Читайте також:
Розстріл редакції газети у США: п’ять загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна