У Польщі лідер опозиції порівняв свою країну з “Україною Януковича”

 

Лідер найбільшої польської опозиційної партії “Громадянська платформа” Гжегож Схетина порівняв нинішню ситуацію в Польщі з Україною часів Януковича.

Про це він написав у “Твіттері”, повідомляє “Європейська правда“.

“Конверти, хабарі, несплата рахунків. На додачу – відмашки одноразовим банкам, прокуратурі, службам, телебаченню. Це Україна Януковича. Польща повинна бути нормальною, західною країною. І буде. А винні понесуть відповідальність”, – написав Схетина.


Раніше польська “Газета виборча” отримала записи прихованих переговорів лідера правлячої партії влади “Право і справедливість” Ярослава Качинського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинського збудувати дві висотки у центрі Варшави.

Дві вежі-близнюки заввишки 190 метрів мали назвати за іменами братів Качинських – самого Ярослава та покійного президента Леха, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом. У хмарочосах мали розміститися квартири, готель та резиденція фонду Інституту імені Леха Качинського.

Будівлі повинна була звести компанія Srebrna, яка належить фундації імені Леха Качинського. До складу ради фундації входить і Ярослав Качинський.

Інвестиції проекту повинна була приготувати фірма Біргфеллнера. Запис переговорів свідчить, що його компанія виконала роботи, однак Srebrna відмовилась їх оплатити. У розмові Качинський пояснює Біргфеллнеру, що проект довелося зупинити через відсутність згоди місцевої влади Варшави та велику зацікавленість ЗМІ у цьому питанні.

Пізніше стало відомо, що Біргфеллнер розповів у прокуратурі, нібито Качинський змусив його вручити 50 тисяч злотих у конверті ксьондзу з фонду, якому належить компанія Srebrna.

Читайте також:
У Польщі помер поранений ножем у серце мер Гданська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна