Суд повернув Уляні Супрун повноваження очолювати МОЗ. Розгляд по суті – завтра

доповнено

У четвер, 14 лютого, окружний адміністративний суд Києва оголосив рішення щодо скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Таке рішення оголосив суддя Сергія Каракашьян.

Окружний адмінсуд Києва не задовольнив клопотання уряду, але наголосив, що з власної ініціативи скасовує попереднє рішення про тимчасове відсторонення від посади Уляни Супрун і поновлює її повноваження як міністра охорони здоров’я.

“Таким чином суд визнає, що наразі відсутні обставини для вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, що визначені ухвалою від 5 лютого 2019 року. Тому вони підлягають скасуванню за ініціативою суду”, – заявив суддя.

Суддя-спікер установи Богдан Санін пояснив, що суд скасував рішення з власної ініціативи через прийняте 13 лютого рішення Кабінету Міністрів, яким узаконюється право Супрун виконувати обов’язки міністра. Уряд, за словами Саніна, врегулював всі претензії, пред’явленні Супрун.

Водночас стало відомо, що справа по суті розглядатиметься ще завтра, 15 лютого.

Суддя Каракаш’ян 14 лютого повернувся з нарадчої кімнати, за словами Саніна, лише щоб дослідити нові обставини справи,після чого знову пішов у нарадчу.

Вбудоване відео

Про додаткове дослідження не знав захист Супрун.

За словами Уляни Супрун, суд таким чином порушив процесуальні процедури, адже не повідомив, що вийде з нарадчої кімнати, щоби далі розглядати клопотання.

Адвокат Супрун Анатолій Гасюк заявив, що секретар суду повідомляла захисту про те, що суд 14 лютого буде лише оголошувати рішення.

Супрун заявила, що сподівається, що суддя буде ґрунтуватися лише на розглянутих на засіданнях твердженнях, без стороннього впливу.

Речник ОАС Санін заявив, що Каракашьян був у нарадчій кімнаті 25 годин. За його словами, це нормально, коли суддя запитує і досліджує нові обставини, бо за час його перебування у нарадчій можуть змінитися фактичні обставини справи.

Як повідомляла “Новинарня“, Окружний адміністративний суд Києва з подачі нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука 5 лютого виніс ухвалу, якою було заборонено Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

ОАС тимчасово заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я через те, що вона “має подвійне громадянство і більше місяця є виконуючою обов’язки”.
“Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України “Про громадянство України” в Україні існує єдине громадянство”, — сказано в ухвалі суду.

Суддя Сергій Каракашьян, який своїм рішення відсторонив Супрун від виконання обов’язків в.о. глави МОЗ, раніше відновив на посаді керівника ДФС скандального Романа Насірова.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв’язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Уряд подав клопотання про скасування цього рішення. Суддя перебував у нарадчій кімнаті з 11 лютого.

Читайте також:
Звільнення Супрун зупинить реалізацію медичної реформи, – Нефьодов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна