“Справа 26 лютого”. Захист оскаржить в ЄСПЛ вирок кримського суду, – адвокат

 

Захист оскаржить в Європейському суді з прав людини вирок у “справі 26 лютого”.

Про це заявив адвокат засудженого в анексованому Криму Алі Асанова Едем Семедляєв, передає “Радіо Свобода”.

“Ми точно будемо подавати в ЄСПЛ, для цього вже ведеться певна робота. Ми приблизно припускали, який буде вирок. Сьогодні ми підписали формуляри довіреностей в ЄСПЛ і протягом півроку ми повинні подати ці скарги”, — розповів адвокат після засідання суду з розгляду апеляції на вирок у справі 26 лютого.

Сьогодні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту засуджених за “справою 26 лютого” Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі і залишив вирок чинним.

Як повідомляла “Новинарня“,  Бекір Дегерменджі був заарештований 23 листопада після того, як у різних районах окупованого РФ Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар.

Разом з ним були затримані Куртсеіт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязим Аметов.

Їм інкримінують вимагання, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу). Насправді йшлося про спробу повернення грошей, які вкрав один із родичів.

Під час цих затримань зомліла й померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, у чиєї онуки прихопив гроші Юсуф Айтан і втік.

Стан здоров’я 57-річного Бекіра Дегерменджі погіршився в СІЗО.

Активістові (в нього хронічна астма) стало зле в залі підконтрольного РФ Верховного суду Криму 6 грудня, йому викликали швидку допомогу.

У ніч проти 14 грудня 2017 року він потрапив до реанімації. Пізніше стало відомо, що лікарі тримають Дегерменджі переважно в медикаментозному сні.

21 грудня повідомлялося, що його перевели з реанімації у коридор.

Читайте також:
Арештований член Меджлісу Бекір Дегерменджі написав листа з СІЗО
про справжні обставини, що привели його за ґрати

Роковини окупації: в мітингу 26.02.2014 в Сімферополі брали участь
перевдягнені військові РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна