Нова справа “Хізб ут-Тахрір”: у Криму відбулися обшуки й затримання трьох татар

 

У селищі Октябрьське Красногвардійського району анексованого РФ Криму вранці у четвер, 14 лютого, відбулися обшуки у трьох будинках кримських татар.

Як повідомила “Кримська солідарність“, російській силовики прийшли з обшуками в домівки Решата Емірусеїнова та його сина Рустема, в дім Арсена Абхаїрова, у дім Іззета Абдулганієва та його сина Ескендера.

Як з’ясувалося, щодо Арсена Абхаїрова, Ескендера Абдулганієва і Решата Емірусеїнова порушено кримінальні справи за підозрою в організації та участі в діяльності забороненої законодавством РФ організації “Хізб ут-Тахрір”.

Згодом Арсена Абхаїрова, Ескендера Абдулганієва й Рустема Емірусеїнова (сина Решата Емірусеїнова) повезли в управління ФСБ в Сімферополь. Обшук домівок завершили.

Матері Арсена Абхаїрова викликали “швидку допомогу”, але лікарів до неї не пропустили.

До будинку Емірусеїнова також викликали “швидку допомогу”

69-річний вирішать Емірусеїнов – активний учасник кримськотатарського руху. У серпні 2017 року він вийшов з одиночним пікетом на підтримку Сервера Караметова. На його плакаті було написано: “Путін, наші діти – не терористи і не екстремісти”. Пізніше Емірусеїнов відвідував зустрічі “Кримської солідарності”, в ході яких відкрито виступав з позицією незгоди з тиском на кримських татар у Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна