В організації нападу на Гандзюк Мангер звинувачує генерала СБУ

 

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер вважає, що напад на активістку став наслідком протистояння СБУ та поліції на Херсонщині.

Про це він сказав у середу, 13 лютого, на засіданні суду, який обирає йому запобіжний захід, передає УП.

Взявши слово, Мангер вкотре заявив, що “не був знайомий із Гандзюк та не мав із нею конфліктів”.

“Мені відомо, що Катерина дійсно співпрацювала зі Службою безпеки та знаходилась у прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка“, – сказав Мангер.

Він стверджує, що Доценко створив на території області декілька кримінальних угруповувань, які займались вирубкою лісу, рекетом та вимаганням та мав через це конфлікт із поліцією.

Як відомо, Данило Доценко очолював управління СБУ в Херсонській області з 14 лютого по 22 серпня 2017 року. Зараз працює начальником Департаменту захисту національної державності СБУ.

“Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гнадзюк з метою дискримінації органів поліції. Але після того (на що в нас є незаперечні докази) як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини та використання цієї трагедії в політичних цілях”, – заявив Мангер.

Ще при цьому Мангер стверджує, що Доценко в особистій бесіді з ним “неодноразово повідомляв про свою особисту ненависть до партії “Батьківщина” та Юлії Володимирівни Тимошенко”.

Голова Херсонської облради вказав, що вважає висунуту підозру в організації вбивства активістки “політичним замовленням” та повідомив, що боїться за своє життя.

“Живим я слідству сьогодні не потрібен. Моє фізичне знищення дозволить сьогодні закрити цю справу і знайти, назвати, придумати винного. Офіційно заявляю, що не збираюсь закінчувати життя самогубством і якщо зі мною щось станеться, прошу це розглядати як вбивство”, – сказав Мангер.

Читайте також:
“Пішли по беспредєлу”. Тимошенко стала на захист Мангера, якого звинувачують в убивстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна