Молдова відкликала посла в РФ через полонених пілотів

 

Молдова відкликає свого посла у Російській Федерації Андрія Негуцу.
Інформацію про це підтвердив “Укрінформу” радник у зв’язках з пресою Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Александру Ройтман.

Про причини відкликання посла буде повідомлено додатково.

Раніше Надзвичайного і Повноважного посола РФ у Молдові Олега Васнецова було викликано в Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції РМ, де йому вручили ноту протесту в зв’язку з відмовою у доступі членів молдавської делегації до звільнених з афганського полону молдавських громадян.

У ноті, зокрема, підкреслюється, що влада Росії відмовляється повідомити місцезнаходження молдавських пілотів і надати інформацію про стан їхнього здоров’я.

МЗС Молдови заявило, що Кишинів залишає за собою право звернутися до міжнародних організацій у зв’язку з діями російської влади.

Посол Росії повідомив при цьому, що молдавські пілоти перебувають під заступництвом однієї з неурядових організацій, а уряд РФ не залучено до цього процесу.

Напередодні делегація Молдови, яка перебуває в Москві для надання допомоги молдавським пілотам, отримала відмову в доступі до них.

Як відомо, у 2015 році на території Афганістану було збито молдавський вертоліт. З трьох пілотів на борту один загинув, а двоє залишилися в живих і потрапили в полон до афганських талібів.

Читайте також:
Україна і Молдова відкрили спільний пункт пропуску

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна