На Львівщині порушники напали на прикордонника і були затримані зі штурмом. ВІДЕО

 

Двоє громадянин України вранці в середу, 13 лютого, в пункті пропуску “Краківець” на Львівщині після конфлікту з прикордонниками напали на одного з них, після чого закрилися у своєму бусі й були затримані зі штурмом.

Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Зазначається, що українці планували мікроавтобусом “Мерседес” української реєстрації виїхати до Польщі, однак прикордонники зафіксували, що на транспортний засіб немає міжнародного страхового сертифікату.

“Висловлюючи обурення проти законних дій прикордонників, чоловіки почали вимагати роз’яснення щодо порядку перетину державного кордону. Проте отримавши необхідні коментарі, вони продовжували висловлювати своє невдоволення та здійснили напад на прикордонника. Після цього нападники заблокувались у своїй автівці”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

На місце інциденту прибули чергові сили пункту пропуску та наряд поліції. Нападники не реагували на неодноразові вимоги вийти з буса, тому правоохоронці застосували силу – розбили вікно з боку водія.

Відтак прикордонники затримали порушників та доставили в службове приміщення для складання процесуальних документів.

Їх притягнуто до адміністративної відповідальності та складено документи про адміністративне правопорушення ст.185-10 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПС України).

Порушникам загрожує кримінальна відповідальність за статтею 345 Кримінального кодексу України.

У відомстві нагадали, що прикордонники під час оформлення громадян, які перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового бюро прикордонники виявлять відсутність інформації про укладення відповідного договору, то автомобіль не пропускається через кордон.

Читайте також:
На Буковині тютюнові контрабандисти побили прикордонників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна