Білорусь торгує содою і вином з окупованого Криму, – ЗМІ

 

На полицях торгових мереж “Євроопт” і Bigzz в республіці Білорусь продають харчову соду виробництва анексованого “Кримського содового заводу”.

Про це пише білоруське “Єврорадіо“.

Журналісти стверджують, що, незважаючи на заборону українського уряду на співпрацю з кримськими підприємствами і загрозу економічних санкції, в білоруських магазинах можна купити харчову соду і вино “Массандра” кримського виробництва.

Відзначається, що на товарі немає даних про те, хто поставляє товар до Білорусі, але на заводі в Криму підтверджують, що співпрацюють з білоруською стороною, але з якою саме фірмою, не говорять.

“Ми поставляємо не тільки харчову соду в Білорусь. Поставляємо також кальциновану, яку використовують у виробництві скла. Співпраця йде ще з радянських часів. Я не можу назвати наших партнерів, так як це комерційна таємниця”, — заявила провідний спеціаліст із зовнішніх економічних зв’язків “Кримського содового заводу” Венера Заварзіна.

Журналісти дізналися, що з Кримом співпрацює білоруський склозавод “Неман”.

“Ми працюємо з Кримом. Працюємо, але не так, як би хотілося. Ми постачаємо туди нашу склопродукцію”, — розповіла заступник директора по реалізації продукції “Неману” Діана Тарашкевич.

Повідомляється, що працівники мінських супермаркетів, до яких звернулися журналісти, не змогли відповісти, хто поставляє харчову соду з Криму в Білорусь.

Зокрема, в Новополоцькому магазині “Євроопт” працівники “не знали”, що “Крим це не частина РФ”.

На твердження про те, що Білорусь не визнає Крим частиною російської території, в торговій мережі відповіли, що “будуть шукати документи”.

Читайте також:
У Білорусі знову намагаються зареєструвати ГО “Безсмертний полк”. Безуспішно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна