Знаменитий тренер Жозе Моурінью вестиме програму на Russia Today

 

Визначний футбольний тренер Жозе Моурінью, звільнений нещодавно за неуспіхи з “Манчестер юнайтед”, вестиме власне телешоу на російському телеканалі RT (попередня назва – Russia Today).

56-річний португальський коуч, який двічі вигравав Лігу чемпіонів, буде ведучим програми, що виходитиме раз на два тижні та висвітлюватиме ігри Ліги чемпіонів, передає BBC.

“Я збираюся говорити про футбол на RT. Що ще, як ви думаєте, я збираюся робити?” – каже він у рекламному ролику.

Моурінью вже працював експертом для RT під час чемпіонату світу 2018 року, який проходив у Росії.

ФК “Манчестер юнайтед” звільнив “Особливого” у грудні 2018-го – після двох років роботи та серії тренерських невдач.

“Після того, як попередній етап моєї кар’єри закінчився, всі ставили запитання, що я збираюся робити далі. Я прагнув нового виклику… Я звик дивувати людей”, – говорить Моурінью у відеооголошенні, розміщеному на YouTube.

Нове шоу на російському державному телеканалі називається “Біля бокової лінії разом з Жозе Моурінью”. Воно стартує 7 березня.

Канал RT на початку свого існування називався Russia Today та стартував у 2005 році як підрозділ “РИА Новости”, одного з російських державних ЗМІ.

Зараз RT висвітлює події арабською, англійською та іспанською мовами, працюючи за кордоном для російської пропаганди з Вашингтона, Лондона та Парижа. Він доступний для перегляду в мережах понад 100 країн світу.

Після ребрендингу RT позиціонує себе як альтернативу американським засобам масової інформації як в інтернеті, так і в мережах кабельного телебачення.

У грудні 2018 року британський контролер ЗМІ Ofcom постановив, що RT порушив правила неупередженості в низці своїх програм, що стосуються нападу російських агентів у Солсбері із застосуванням хімічної зброї.

Читайте також:
Russia Today дарує Солсберецький собор з шоколаду. Британці обурені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна