Російських випускників-артилеристів возитимуть на “залікові стрільби” в ОРДЛО

 

Наприкінці лютого очікують прибуття на тимчасово окуповану територію Донбасу випускників артилерійських військових вишів МО РФ для виконання “залікових стрільб” і “загального воєнного стажування”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 12 лютого, яке поширив його координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

Орієнтовно “стажування” відбуватиметься до середини березня 2019 року. Зважаючи на наявність у ЗСУ наданих у рамках військової допомоги США сучасних радарів контрбатарейної боротьби, ЗС України могли би забезпечити адекватну відповідь і допомогти російським військовим “успішно” пройти “стажування”.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці травня 2016 року позиції Збройних сил України в Авдіївці зазнали небаченого на той час обстрілу. На позиції ЗСУ було висипано більше 300 снарядів калібрів 122 і 152 мм.

“Наскільки я знаю, в Донецьк привезли курсантів російських артилерійських навчальних закладів. Ось вони й відпрацьовували “номер” на замовлення. Чіткенько, шестигарматними батареями, все як у книжках. Якийсь розрахунок не “склав іспит” і “насипав” по житловому сектору Авдіївки, зруйнувавши і пошкодивши з десяток житлових будинків”, — писав тоді військовий блогер та волонтер Серж Марко.

Як розповідав у інтерв’ю “Новинарні” колишній командир 72 омбр Андрій Грищенко, навіть було таке під Маринівкою, що курсанти російських артилерійських училищ складали на нас іспитиЖивим вогнем по живих людях.

“Там місцевість така, що проглядається дуже далеко. Від Савур-могили буває видно і Азовське море. Так і нам було видно, як на долоні: столи з білими скатертинками, викладачі, екзаменаційні відомості…”, — наголосив генерал Грищенко.

Читайте також:
Росія влаштувала ракетні стрільби в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна