День хокею у Львові: збірна канадських військових із Яворівського полігону зіграла з “Левами”. ФОТО

 

У Львові відбувся хокейний матч між канадськими військовими – збірною військового контингенту Операції “UNIFIER” із Яворівського полігону – та місцевим клубом “Галицькі леви” (Новояворівськ).
Як передає “Новинарня“, гра проходила на відкритій ковзанці на площі Ринок – таким чином було відзначено львівський День хокею.

Як інформує прес-служба “Левів”, український клуб представляли переважно тренери дитячих команд і молодь. У складі канадців часами на заміну виходила жінка – працівниця прес-служби місії.

Прикметно, що родоначальники хокею грали у спортивних светрах, але штани залишили камуфляжні – від повсякденних військових одностроїв.

Основний час гри не виявив переможця – нічия 6:6.

По завершенні суперники виконували по три хокейні пенальті – буліти, і тут несподівано “Леви” перемогли – 3:0. Український воротар тричі виявився спритнішим за канадців.

Перед матчем з промовами виступили представник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного полковник Олексій Красюк та командир операції UNIFIER підполковник ЗС Канади П’єр Леру: “Нехай сьогодні і в майбутньому перемагає лише дружба!”

Заокеанським гостям подарували пам’ятні сувеніри.

Фото Романа Кравса (ХК “Галицькі леви”) і прес-служби НАСВ:

 

День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _1 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _2 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _4 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _5 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _ День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _11 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _6 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _7 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _8 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _9 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _10 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _оркестр День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _12 День хокею у Львові 2019 - Леви і UNIFIER _13
<
>

Піднесений святковий настрій учасникам хокейного матчу та глядачам забезпечили музиканти військового оркестру Національної академії “сухопутки”. А представники Країни Кленового Листка для гостей цього спортивного свята підготували ще й частування – усі охочі мали можливість скуштувати українські пампухи з традиційним канадським кленовим сиропом.

Після проведення хокейної зустрічі чимало львів’ян та гостей міста спробували себе у ролі хокеїстів.

Ініціатором Дня хокею стали Львівська міська рада та Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Нагадаємо, що “Операція UNIFIER” (ЮНІФАЄР) — це постійна місія канадських збройних сил, які на ротаційній основі працюють разом зі ЗС України задля їх модернізації. Учасники операції “ЮНІФАЄР” тренуються в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки поблизу м. Яворів.

Читайте також:
Канадська хокейна команда провела матч в українських вишиванках. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна