У ЄС дійшли компромісу щодо “Північного потоку-2”, – Меркель

 

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що країни Євросоюзу дійшли згоди з приводу регулювання проекту “Північний потік-2”.

Про це повідомила агенція Reuters у п’ятницю, 8 лютого.

“Що стосується газової директиви, то ми досягли угоди, і це стало можливим завдяки тому, що Франція і Німеччина тісно співпрацювали”, – сказала Меркель, не уточнивши деталі досягнутого компромісу.

За даними ЗМІ, однією з погоджених пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, як-от Росією, лежить на країні, де газопровід вперше зустрічається з європейською мережею. Таким чином Берлін і Париж погодили, що відповідальність за рішення по “Північному потоку-2” приймає Німеччина.

Погоджені поправки дають шанс на втілення проекту “Північний потік-2”, який опинився під загрозою через позицію Франції.

Читайте також:
Макрон скасував зустріч з Меркель – імовірно, через “Північний потік”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна