Обстріли на Донбасі у п’ятницю: один воїн ООС загинув, двоє поранені

 

З початку доби 8 лютого внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та двоє отримали поранення.
Про це повідомив прес-центр ООС у зведенні станом на 18:00.

Зазначається, що з 00.00 до 18.00 противник обстріляв позиції наших військ вісім разів, в тому числі один раз – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема російсько-окупаційні війська двічі обстріляли з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї позиції наших захисників поблизу міста Авдіївка, також там зафіксовано роботу ворожого снайпера.
Поблизу селища Водяне відбулися з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, із гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог натив поблизу населеного пункту Павлопіль.

Із гранатометів були обстріляні захисники Зайцевого.

На Луганщині найманці двічі обстріляли позиції українських військових із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу села Кримське. Також позиції ЗСУ були обстріляні в районі хутора Вільний – із мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї.

“Підрозділи, що обороняються, у відповідь подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються”, – заявив прес-центр Операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, першою бойовою втратою лютого став боєць 57 омбпр Сергій Гузенко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна