На Полтавщині СБУ вилучила найбільшу партію метадону в історії України. ВІДЕО

 

На Полтавщині співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з обласною прокуратурою вилучили найбільшу партію метадону в історії України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби встановили, що учасники етнічного організованого угруповання орендували приватний будинок у Миргороді, в якому облаштували нарколабораторію.

“Товар” зловмисники планували збувати по всій території країни через розгалужену мережу дилерів.

Під час обшуків у приміщенні нарколабораторії правоохоронці вилучили понад 20 кілограмів метадону, 300  кілограмів прекурсорів та майже 50 літрів рідкого метадонового концентрату.

Вартість вилучених препаратів за цінами “чорного ринку” становить понад тридцять п’ять мільйонів гривень.

У приміщенні також виявлено лабораторне обладнання для виготовлення наркотику. Організатора угруповання та двох учасників затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Вилучене лабораторне обладнання та речовини направлено на експертизу, після завершення якої буде прийнято рішення про пред’явлення затриманим підозри.

Читайте також:
Опера з наркосектора Одещини затримали на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна