В Криму окупанти знищили частину дамби сховища токсичних відходів

 

Поблизу Керчі, внаслідок незаконного видобутку піску з урочища Плавні сталося руйнування дамби, яка перешкоджала потраплянню відходів у море.

Про це у неділю, 3 лютого, повідомила “Керч ФМ”.

Як зазначають, видобуток піску у Плавнях, незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, щодня стає все більшим.

Через знищення дамби, пряме промивання піску відбувається безпосередньо в каналі, з’єднаним з морем. Тому весь бруд від промивання та видобутку прямує на міський пляж.

Крім того, екологи заявляють про загрозу для здоров’я людей.

Видобуток і промивання піску провокує різні захворювання, у самому піску містяться хімічні речовини — миш’як, ванадій, фосфор і залізо — в концентрації, що значно перевищує безпечні для життя і здоров’я людей норми.

За інформацією журналістів, цей пісок використовують при будівництві Керченського мосту.

У МінТОТ України відзначають, що вибірка піску з токсичного хвостосховища поблизу Керчі є прямим порушенням окупаційною владою екологічного законодавства.

Крім того, проведення таких робіт створює надзвичайну ситуацію і загрожує здоров’ю людей та екології Чорного моря.

У відомстві з посиланням на відкриті джерела уточнили, що в хвостах кількість миш’яку перевищує гранично допустиму концентрацію (ГДК) в 500 разів.

Читайте також:
Окупанти відкрили в Севастополі російський військовий центр для школярів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна