Яценюк вирішив іти на вибори до Ради й уряду, а не президента. РІШЕННЯ З’ЇЗДУ

 

Лідер партії “Народний фронт”, екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не братиме участі у виборах президента 2019 року.

Як передає “Новинарня“, про це сам Яценюк заявив на партз’їзді, який відбувся в суботу, 2 лютого, в конференц-залі НСК “Олімпійський” у Києві.

“Я довго думав про це. Це непросте рішення. Це рішення не можна приймати з точки зору емоцій чи політичної конюктури. Внаслідок масованої дискредиційної кампанії, коли брехали 22% виборцям “Народного фронту” і всьому українському народу, сьогодні нема достатньої висоти, щоб виграти вибори президента України у 2019 році. Я реаліст. І буде безвідповідально, щоб в таких умовах принести розпорошеність і невизначеність для проукраїнської національної частини людей”, – заявив Яценюк у виступі.

“Я прийняв рішення, що ми маємо боротися за нову Верховну Раду, за перемогу на парламентських виборах та за формування нового уряду. У це я вірю”, – додав екс-прем’єр.

Лідер “Народного фронту” підкреслив, що парламентська кампанія розпочнеться лише за півтора місяця після інавгурації президента України.

Водночас з’їзд “НФ” не ухвалював рішення про підтримку конкретного кандидата на виборах президента України, які відбудуться 31 березня.

Партія ухвалила резолюції, в яких ідеться зокрема про те, щоб доручити керівництву ПП “Народний фронт” провести експертне обговорення програми дій на 2019-2024 роки, визначення кандидатів на те, щоб сформувати та очолити новий уряд, сформувати виборчий штаб “НФ” та регіональну мережу штабів для підготовки участі в чергових парламентських виборах восени 2019 року.
Центральному виборчому штабу партії доручено провести кампанію інформування суспільства про результати роботи “НФ” із 2014 року, “провести консультації щодо консолідації та єднання для участі у виборах до Верховної Ради України на основі спільної програми дій з іншими демократичними державницькими силами”.

Також “НФ” прийняв звернення до країн-членів Євросоюзу та до “Великої сімки” із закликом продовжити і посилити санкції проти Росії з метою відновлення територіальної цілісності України, забезпечення судноплавства у Керченській протоці, звільнення українських заручників.

Окремо Яценюк закликав президента Порошенка “очистити Україну від кума Путіна – Медведчука”.

На з’їзді були присутні члени уряду, народні депутати та інші посадовці від “Народного фронту”, списочники “НФ” – голова Верховної Ради Андрій Парубій і секретар РНБО Олександр Турчинов, а також нинішній глава уряду Володимир Гройсман. На початку роботи з’їзду він виступив із коротким привітанням, подякував Яценюку “за державницьку позицію” та залишив форум.

За словами Парубія, команда “НФ” кардинально змінила країну за п’ять років, і “ми не бігали за рейтингами, а змінювали політичну культуру”.

Турчинов заявив, що “ми (“НФ”) спалили свій рейтинг, бо захищали країну” і що “внутрішні вороги не менш небезпечні, ніж Росія”.

Голова фракції “Народного фронту” у ВР Максим Бурбак наголосив, що “на успішних реформах “НФ” піаряться інші політичні сили”.

Глава МВС Аваков відкрито оголосив, що “Росія – агресор, Путін – х*йло”. Окремо він підкреслив, що команда “Народного фронту” та Міністерство внутрішніх справ забезпечуватимуть вільне і чесне волевиявлення на президентських виборах-2019, аби країна отримала лідера, якому довіряють.

Як інформувала “Новинарня“, раніше про неучасть у виборах заявив голова партії “Національний корпус” Андрій Білецький. При цьому він також оголосив, що партія боротиметься за перемогу на виборах до ВР і формуватиме уряд.

Читайте також:
НАБУ розслідує зловживання владою Яценюка і міністра Петренка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна