Леська та інші мужні. Президент нагородив військових, загиблих і поранених в ООС

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами 88 військових.

Серед нагороджених 67 військовослужбовців, що отримали поранення, посмертно нагороджено 21 військовослужбовця, повідомила прес-служба Банкової.

Захисники відзначені за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності під час виконання завдань в операції Об’єднаних сил в Донецькій і Луганські областях.

Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримали старший лейтенант Максим Єрмохін та посмертно – молодший лейтенант Денис Лошкарьов.

Орденом «За мужність» ІІ ступеня нагороджено старшого сержанта Миколу Лівітчука. Військовий виконує завдання в зоні бойових дій. 15 жовтня 2018 року він отримав осколкове поранення, однак не залишив позицію для отримання медичної допомоги і відкрив вогонь у відповідь в бік противника. Внаслідок прицільного вогню було вбито навідника та кулеметника великокаліберного кулемету «Утьос» противника.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали 39 військових, з них посмертно – 18 захисників.

Серед нагороджених – старший матрос Павло Кравець. 31 травня 2018 року п’ятеро  військових в результаті обстрілу противника отримали осколкові поранення. Кравець почав надавати першу медичну допомогу пораненим, під його керівництвом і допомогою була здійснена евакуацій військових до безпечного місця. Під час огляду лікарів було виявлено, що Павло Кравець також отримав два осколкових поранення.

Посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджена 19-річна Олеся Бакланова, яку побратими називали “Леська” – одна з двох жінок-військовослужбовців ЗСУ, яка загинула внаслідок бойових дій 2018 року.

Ще двох військовослужбовців посмертно відзначено орденом Данила Галицького.

Також медаллю «За військову службу Україні» нагороджено 3 військових, медаллю «Захиснику Вітчизни» – 41 захисника.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна