Посла України вивезли з Фінляндії через важку травму, отриману в дипустанові

 

Посла України у Фінляндії Андрія Олефірова перевезли із Фінляндії в Україну для подальшого лікування після травми, котру дипломат отримав у вересні 2018 року.

Як передає “Збруч”, згідно з інформацією видання Helsingin Sanomat46-річний Олефіров важко травмувався внаслідок падіння зі сходів у будівлі посольства України, розташованого на острові Кулосаарі в Гельсінкі, наприкінці робочого дня 18 вересня.

Ввечері його госпіталізували в клініку для інтенсивної терапії – посол понад чотири місяці перебував у гельсінській лікарні.

“Я можу підтвердити, що посол зазнав травми у вересні”, – прокоментував радник українського посольства Ілля Квас.

За його словами, Олефірова транспортували в Україну для подальшого лікування.

Водночас представник амбасади визнав за некоректне розголошувати інформацію про стан здоров’я українського посла.

Згідно з архівними повідомленнями МЗС України, 18 вересня у Гельсінкі відбулося засідання Українсько-фінської комісії з економіки і торгівлі; українську делегацію очолювала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Радник посольства Ілля Квас відкинув будь-які підозри щодо можливого кримінального підґрунтя цього інциденту, повідомивши, що поліція не порушувала кримінальної справи з цього приводу.

“Це цілковито виключено, це було справді випадково”, – сказав Квас у розмові з журналістом.

Twitter-сторінка зазвичай активного Андрія Олефірова не оновлюється з 18 вересня. Останні нотатки присвячені критиці іноземних зірок (зокрема Жерара Депардьє), котрі купилися на російське громадянство і російські землі.

“Московія примушує брати своє громадянство українських політв’язнів, як-от Сенцова, а вони мають гідність відмовлятися. Це все, що потрібно знати про іноземних “акторів, спортсменів”, які беруть добровільно велетенські території”, – писав посол.

Видання Helsingin Sanomat характеризує Андрія Олефірова як працьовитого дипломата, котрий активно відстоював українські інтереси і в політичних стосунках, і в публічному дискурсі.

Читайте також:
МЗС веде переговори про спрощення візового режиму з 22 країнами, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна