За час агресії РФ проти України загинули 242 дитини

 

За час агресії РФ проти України загинуло понад 2,5 тисячі цивільних, серед них 242 дитини. Від підриву на мінах загинуло 27 дітей.

Про це повідомив у п’ятницю, 1 лютого, на брифінгу начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності полковник Максим Комісаров, передає “Укрінформ”.

“На сьогодні з початку періоду конфлікту загинуло понад 2,5 тисячі цивільних осіб. З них 2400 — дорослі і 242 дитини. Загальна кількість поранених — на рівні до 10 тисяч осіб, з них 2 тисячі — це діти”, — сказав Комісаров.

Основні причини жертв серед цивільного населення — це вибухи мін, снарядів та предметів, що раніше не вибухнули. Комісаров зауважив, що “З0-35 відсотків всіх (трагічних) випадків пов’язані з мінами і боєприпасами, які не розірвались”.

Він уточнив, що загалом унаслідок підриву на мінах постраждало 833 цивільні особи — 269 осіб загинуло та 564 особи поранено.

Серед загиблих — 27 дітей, серед поранених — 98 дітей.

Читайте також:
Третина України потребує гуманітарного розмінування, – Зубко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна