НАЗК розпочало перевірку декларацій 84 народних депутатів України

 

У середу, 30 січня, на позачерговому засіданні НАЗК прийняли рішення про початок проведення повних перевірок 160-ти декларацій посадовців, зокрема 84-ох народних депутатів України.

Як передає “Новинарня“, декларації для перевірки обрано Системою автоматизованого контролю за сумою набраних кожною декларацією балів.

Також серед декларацій, перевірки яких розпочато, декларації 38 суддів, керівників відомств та їх заступників, посадовців ДФС, голів державних адміністрацій та міських рад.

НАЗК перевірить декларації на достовірність вказаних у них відомостей, точність оцінки задекларованих активів, на наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

Як відомо, Система автоматизованого контролю декларацій розподіляє всі декларації за сумою набраних балів за встановленими критеріями – від найвищого значення до найнижчого. Рішення про початки перевірок приймаються з урахуванням значення суми балів, починаючи з декларацій, які отримали найбільше значення.

Читайте також:
НАЗК склало протокол на віце-спікера парламенту Оксану Сироїд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна