Німеччина готова забезпечити присутність військових кораблів у Чорному морі, — Бундесвер

 

Німеччина запевнила у готовності підтримувати Україну в питаннях стримування російської збройної агресії, зокрема  шляхом забезпечення військової присутності кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі.

Про це йшлось на зустрічі заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Федерального МЗС Німеччини Міхаелем Зільбертом та з парламентським держсекретарем Бундесверу Томасом Зільберхорном, інформує прес-служба Міноборони.

“Під час зустрічі йшлося про перспективи введення миротворчої місії на сході України та розміщення в Чорному і Азовському морях спостерігачів ОБСЄ з метою недопущення ескалації збройного конфлікту та заходи, які вживаються та загальну стратегію звільнення незаконно полонених Російською Федерацією українських моряків, стан здоров’я яких останнім часом погіршився та викликає занепокоєння”, — йдеться у повідомленні.

Німецька сторона запевнила у готовності й надалі підтримувати Україну в питаннях деескалації та стримування російської збройної агресії, зокрема шляхом забезпечення військової присутності кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі, домагатися звільнення українських моряків та всебічної підтримки реформ в секторі безпеки і оборони України.

Сторони розглянули перспективи розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами, нарощування військово-морських спроможностей України. Набуття Міністерством оборони України повноважень стосовно закупівель озброєння та військової техніки, іншого майна за імпортом відкриває для цього нові можливості.

Під час зустрічей було наголошено на важливості подальшої підтримки України на шляху євроатлантичної інтеграції, зміцнення її партнерських стосунків з ФРН та іншими членами Альянсу.

Підсумки зустрічей буде використано для підготовки воєнно-політичного діалогу на рівні міністрів оборони України та ФРН у ході Мюнхенської безпекової конференції та у подальшому в Києві під час офіційного візиту.

Читайте також:
РФ не має маніпулювати моніторинговою місією в Керченській протоці, — Клімкін Маасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна