Суд у Москві заочно арештував лідера “С14” Євгена Карася

 

Російський Басманний суд в Москві у вівторок, 29 січня, “заочно арештував” українського громадського діяча, лідера організації “С14” Євгена Карася у “справі” про напад на посольство РФ у Києві (17 вересня 2016 року).

Як передає “Новинарня“, про це ТАСС повідомили у прес-службі суду.

“Суд задовільнив клопотання слідчих органів і вибрав щодо Євгена Карася запобіжний захід — заочний арешт”, — сказала прес-секретар суду Юнона Царьова.

Активіста заочно звинувачують у “нападі на держустанову та нарузі над російськими символами”.

“Із другої спроби моє ім’я намагалися внести у список санкцій РФ. І внесли із одруком. “Карась Євген Васильови”, без “ч”. А тепер оголосили винним у нападі на посольство РФ та на російського чиновника”, — розповідає Євген Карась.

“У день, коли керівника”Россотрудничества” Воробйова полили відром лайна, мене там не було. А коли “атакували російське посольство”, у вересні 2016 року, я взагалі не був у Києві.  Криворукі терористи, а не “імпєрія”. Повний фарс, навіть в символічних історіях”, — резюмує лідер “С14”.

Читайте також:
“Криві санкції”. Уряд Росії переплутав націоналіста Карася з тезкою-галеристом

“Идеальный вариант – спровоцировать”. С14 оприлюднила запис скандального тренінгу з Інституту серця, як захищати Крисіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна