Коболєв відмовився від зарплати в “Нафтогазі” на користь допомоги армії і хворим

 

Голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що до кінця року відмовляється від отримання зарплати і премій. За його словами, всі доходи, які він отримуватиме в “Нафтогазі” з лютого, він спрямує на благодійність – на допомогу армії та важкохворим.

Про це Коболєв написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” у понеділок, 28 січня.

“На жаль, тема моєї заробітної платні та премій стала політичною: дуже багато політиків-популістів стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ та для підвищення власного рейтингу у рік подвійних виборів.
Результатом надмірної політизації цього питання стала нещодавня спроба уряду втрутитись у питання, які за законом є виключною прерогативою наглядової ради, по суті ставлячи під сумнів всю реформу корпоративного управління державних компаній.
Саме тому, з метою зняття цього питання порядку денного політичних дебатів, я прийняв рішення спрямовувати всі доходи, які отримуватиму в “Нафтогазі” (заробітну платню, премії та “бонуси”) в період з початку лютого і до кінця поточного року на благодійність”, – заявив Коболєв.

Він зазначив, що отримані в “Нафтогазі” доходи направлятиме в рівних пропорціях трьох організаціям, яким довіряє – “Народний тил“, “Повернись живим” і “Таблеточки”.

“Обрав їх, оскільки довіряю – впевнений, що гроші будуть використані прозоро та з користю, але залишаю за собою право змінювати цей перелік та пропорцію розподілу коштів. Незмінним залишиться тільки відсоток від доходів до перерахування – 100%, про що обіцяю щонайменше раз на місяць звітувати на своїй ФБ-сторінці”, – додав управлінець.

Андрій Коболєв наголосив, що не слід вимагати від інших керівників держкомпаній відмовитися від зарплати.

“Я був і залишаюсь глибоко переконаним, що ринкові зарплати є обов’язково умовою якісного управління будь-якою компанією, включно з державними. Не завжди достаньою, але точно обов’язковою”, – заявив він.

“Окремо хочу звернути увагу на один важливий аспект: моя ситуація є дійсно унікальною, і вимагати від керівників інших державних компаній такого ж рішення було б несправедливо. Я дійсно отримав значну суму бонусу після стягнення з “Газпрому” 2,1 млрд. дол. США на користь “Нафтогазу”. Тому вважаю, що можу собі це дозволити”, – пояснив Коболєв.

Як відомо, Андрій Коболєв отримав премію в розмірі 7,9 млн. доларів за перемогу “Нафтогазу” над “Газпромом” в Стокгольмському арбітражі. Премію він перевів матері, яка живе у США, бо побоюється арешту своїх активів в Україні.

У 2017 році повідомлялося, що голова “Нафтогазу” отримує зарплатню і премії на рівні близько 2 млн. грн. щомісяця.

Читайте також:
Працівники “Нафтогазу” отримають $46 мільйонів премій за судову перемогу над “Газпромом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна