Порошенко запросив патріарха Єрусалимського в Україну

 

Президент Петро Порошенко запросив патріарха Єрусалимського Теофіла ІІІ здійснити візит до України для здійснення спільної молитви за мир у країні та Європі й налагодження діалогу з помісною церквою України.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, що відбувала з ініціативи патріарха Єрусалимського, повідомляє прес-служба Глави Держави.

“Петро Порошенко запросив патріарха Теофіла ІІІ здійснити пастирський візит до України для здійснення спільної молитви за мир в нашій державі та Європі, а також налагодження діалогу з помісною церквою України”, — поінформували в прес-службі.

Зазначається, що патріарх Єрусалимський запевнив, що молитиметься за мир та процвітання України, а також за об’єднання українських православних.

Було відзначено виключну історичну вагу створення канонічної помісної православної церкви в Україні, що відповідає віковим устремлінням українського народу, повідомили у прес-службі.

Глава держави побажав патріарху Теофілу здоров’я та успіху в його патріаршій місії.

Читайте також:
Зустріч Порошенка з патріархом Єрусалиму скасували, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна